2022

Jaarverslag

Oranje in Junior Vagliano Trophy

Met Lynn van der Sluijs als een van de speelsters en Myrte Eikenaar als captain won het team van continentaal Europa de Junior Vagliano Trophy van 2022. Het Europese vasteland boekte een nipte zege op het team van Groot-Brittannië en Ierland: 10-8. De Junior Vagliano Trophy werd gespeeld in augustus op Blairgowrie Golf Club in Schotland.

Dutch Amateur Championship

Lars van der Vight verdedigde in augustus met succes zijn titel in het Dutch Amateur Championship op de Eindhovensche Golf. Hij eindigde gelijk met Jack Ingham en de Italiaan Giovanni Manzoni. Van der Vight won vervolgens de play-off. Bij de vrouwen was Mayka Hoogeboom de sterkste en werd Daphne van Son tweede.

Nationaal Open

In september zegevierden Zhen Bontan en Jan Willem van Hoof in het Nationaal Open op de Noordwijkse Golfclub. In het kampioenschap, dit jaar voor het eerst met Nederlandse Loterij als titelsponsor, komen de beste Nederlandse amateurs én pro’s in actie. De wedstrijd mag daarom beschouwd worden als het belangrijkste nationale kampioenschap.

Kloeth wint European Young Masters

Denny Kloeth won in juli de Boys-titel in de European Young Masters. Dit kampioenschap is een soort EK voor jeugdspelers. De Boys-titel werd twee keer eerder door een Nederlander in de wacht gesleept: in 2009 door Jeroen Krietemeijer en in 2005 door Floris de Vries.

Holmey wint en promoveert

Selectiespeelster Lauren Holmey speelde een groot deel van 2022 als amateur op de LET Access Series. In mei won ze een wedstrijd van dit circuit, het Flumserberg Ladies Open in Zwitserland.

Mede door deze overwinning eindigde ze eind 2022 op de vijfde plaats in de jaarranglijst van de Access Series. Dat betekende promotie: Holmey, die in september 2022 professional is geworden, speelt in 2023 op de Ladies European Tour.


De NGF ziet het waarborgen van topgolf als een van haar kerntaken. Topsport boeit, topsporters zijn rolmodellen, aansprekende prestaties worden door fans gedeeld en geven de sport aanzien. Topgolfers stimuleren andere golfers tot meer en beter golf en wekken bij niet-golfers interesse in de sport. Wie waren de meest opvallende kampioenen van 2022?

van het jaar

Kampioenen

6.

2022