2021

Jaarverslag

Boere en Maurits winnaars van het Nationaal Open

In het Nationaal Open komen de beste Nederlandse amateurs én pro’s in actie. Deze wedstrijd mag daarom beschouwd worden als het belangrijkste nationale kampioenschap. Het Nationaal Open van 2021 werd gespeeld op De Pan. De winnaars: amateur Rosanne Boere en professional Sven Maurits. De beste amateur bij de heren was Kiet van der Weele van de Rosendaelsche, hij werd tweede. Bij de dames eindigde amateur Noa van Beek op de tweede plaats.

Van Houten en Kluwen opnieuw Europees kampioen

In het Europees Kampioenschap voor golfers met een fysieke beperking hebben Daphne van Houten (in de categorie dames) en Richard Kluwen (in de categorie ‘seated’/zittenden) hun titel geprolongeerd. Het European Individual Championship for Golfers with Disability werd gespeeld op de Amendoeira O'Connor Junior Course in Portugal. Van Houten won in 2021 ook het Nationaal Kampioenschap voor golfers met een fysieke beperking op De Peelse Golf en de Slotwedstrijd voor golfers met een fysieke beperking op Het Rijk van Nijmegen. Ze eindigde aan het eind van het seizoen op de eerste plaats in de NGF Amateurranking Fysieke Beperking.

Den Dungen wint Italiaans Amateur

Anne-Sterre Den Dungen won eind augustus het Italiaans Amateurkampioenschap voor vrouwen onder de 18. Het Nederlandse team met Anne-Sterre, Fleur van Beek, Noa van Beek en Rosanne Boere eindigde op de eerste plaats in het landenklassement. Het Italian Girls’ International Championship werd gespeeld op Golf Club Villa Condulmer nabij Venetië. Den Dungen won in 2021 ook het Dutch Amateur Championship op de Eindhovensche Golf en het NK t/m 18 op De Drentse Golfclub De Gelpenberg.

Rosendaelsche Europees kampioen

Kiet van der Weele en Floris Veth. Zij werden begeleid door John Boerdonk, de pro van de Rosendaelsche. De European Club Trophy werd maar één keer eerder door een Nederlands team gewonnen. In 2004 werd Houtrak Europees kampioen. Dat team bestond uit Robin Swane, Reinier Saxton en Jan Willem van Hoof.

De Rosendaelsche Golfclub won op 23 oktober de European Men's Club Trophy, een strijd tussen Europese landskampioenen oftewel de 'Champions League' voor clubteams. Het kampioenschap werd gespeeld op Troia Golf in Portugal. De club uit Arnhem werd vertegenwoordigd door Ché de Bake, Rick Hessing,

De NGF ziet het waarborgen van topgolf als een van haar kerntaken. Topsport boeit, topsporters zijn rolmodellen, aansprekende prestaties worden door fans gedeeld en geven de sport aanzien. Topgolfers stimuleren andere golfers tot meer en beter golf en wekken bij niet-golfers interesse in de sport. Wie waren de meest opvallende kampioenen van 2021?